Prof. Dr. Mehmet TAŞPINAR

Bosna - 239

mehmettaspinar@gazi.edu.tr

Özgeçmiş

Mehmet TAŞPINAR Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya’da, Yüksek öğrenimini Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. 1984-1992 yılları arasında Eskişehir ve Elazığ’da Teknik Lise ve Endüstri Meslek Liselerinde teknik öğretmen olarak görev yaptı. 1992’de Fırat Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Anabilim dalında 1993’te yüksek lisans, 1997’de doktora öğrenimini tamamladı. 1994’te 9 ay sure ile misafir öğretim üyesi olarak ABD Ohio State Üniversitesi’nde bulundu. 1997’de Yrd. Doç., 2001’de Doçent oldu. 2003’te Kırgızistan – Türkiye Manas Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2007’de Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümünde Profesör oldu. Aynı yıl JICA (Japon International Cooperation Agency) bursu ile yaklaşık 2 ay Japonya’da Özel Sektörün Mesleki Eğitimdeki Yeri” konusunda çalışmalarda bulundu. Başlıca çalışma alanı Eğitim Programları ve Öğretim olup, YÖK-Dünya Bankası-Endüstriyel Eğitim Projesi, MTEM, ,UNICEF, AB odaklı projelerde uzman, proje yöneticisi ve yararlanıcı olarak görev yaptı. Biri yurt dışında olmak üzere yayınlanmış kitapları, ulusal ve uluslar arası dergilerde yayınlanmış makaleleri ve bildirileri vardır.